Tenis - 05.01.2020 21:41

Lakte Borisa Beckera vyvolali zdesenie

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Piatok bol dňom začiatku vynoveného tenisového turnaja ATP Cup. Viaceré výbery začali úspešne napĺňať pozíciu favorita, iné rozpracovali prekvapenie pre úvodné kolo. Okrem samotných zápasov a výsledkov sa však riešia aj viaceré "netenisové" témy a v britských médiách celkom zarezonoval aj ruky legendárneho Borisa Beckera.

Pojem "tenisový lakeť" nabral pri pohľade na rodáka zo západonemeckého Leimenu nový rozmer a viacerí fanúšikovia začali cez sociálne siete riešiť, čo sa s bývalým šesťnásobným grandslamovým šampiónom deje. Výrastky o veľkosti tenisovej loptičky sú pritom dlhotrvajúcim zdravotným problémom, no v skutočnosti nejde o tradičnú indispozíciu, spojenú s týmto športom. Z odborného hľadiska je reč o "študentskom lakti", ktorý spôsobuje tlak na lakte, zjednodušene napríklad pri sedení za stolom.

Nemecký tenisový tréner Boris Becker a spoločne s ním Jan-Lennard Struff
Zdroj: sita

Olekranónová bursitída vzniká v dôsledku tvrdého úderu alebo dlhého a pravidelného tlaku, no opuch zvyčajne nie je taký viditeľný, ako u Beckera. Vo väčšine prípadov sa toho dá zbaviť jednoducho a ide o otázku relatívne krátkeho času. Kým však problém pretrváva, ide o citlivú a bolestivú záležitosť.


Nemecký vstup do turnaja vôbec nebol dobrý a prehralo s Austráliou 0:3. Druhým súperom je Grécko

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora