Tenis - 05.01.2020 23:02

Šľachetný čin tenistov. Za každé eso odovzdajú 100 dolárov na austrálske požiare

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Tenisová sezóna odštartovala novým turnajom, ktorý sa koná v Austrálii. Tá sa aktuálne trápi pri mohutných požiaroch, čo nenechalo chladných ani samotných tenistov. Za každé trafené eso na ATP Cupe totiž prispejú sumou 100 dolárov austrálskemu červenému krížu.

ATP Cup sa začal v piatok 3. januára a jeho finále je na programe v nedeľu 12. januára, čo znamená, že vyzbieraná čiastka môže byť naozaj vysoká. Po treťom hracom dni totiž hráči nastrieľali dovedna 559 es, čo značí sumu 55 900 dolárov. Je teda veľmi pravdepodobné, že celkový príspevok presiahne hranicu 100-tisíc dolárov, čím sa z tenisového turnaja stáva aj niečo špeciálne. Táto myšlienka prišla od domáceho reprezentanta Nicka Kyrgiosa, ktorý tak k svojim excesom pridáva aj šľachetný čin.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Every ace served at the @atpcup will deliver $100 to the @redcrossau ? ?? #ATPCup

Príspevok, ktorý zdieľa ATP Tour (@atptour),

Práve Austrálčania majú turnaj rozbehnutý najlepšie. Po dvoch kolách majú na konte dve víťazstvá, keď zatiaľ nestratili ani set. Dve výhry majú na konte aj Rusi a taktiež prekvapenie ATP Cupu Bulharsko vedené Grigorom Dimitrovom. V noci z dnes na zajtra sú na programe ďalšie zápasy, ktoré uzatvoria druhé kolo. Následne sa v utorok a stredu bude bojovať o konečné umiestnenie v základných skupinách.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora