Tenis - 11.01.2020 13:02

Vo finále ATP Cupu aj duel Nadala s Djokovičom

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Youtube

V austrálskom Sydney momentálne vrcholí program novovytvoreného tenisového turnaja s názvom ATP Cup. Medzi štvoricou najlepších zostali tímy Srbska, Ruska, Španielska a domácej Austrálie, no miesta vo finále sú len dve a tak sa rozhodovalo o tom, ktoré dve krajiny na seba v rozuzlení turnaja narazia. Svoju úlohu v semifinálových dueloch zohrali najmä najlepší hráči sveta, teda Rafael Nadal a Novak Djokovič, ktorí rozhodli o tom, že o titul zabojuje Španielsko a Srbsko.

Ako prvý bol dnes na programe semifinálový duel Srbska s Ruskom. V ňom sa na kurt dostali najskôr Dušan Lajovič a Karen Chačanov, teda dvojky svojich tímov. Úspešnejšia bola tá srbská, ktorá zvíťazila 2:0 na sety a Novak Djokovič tak mohol proti Daniilovi Medvedevovi rozhodnúť. Očakával sa napínavý súboj a napokon tak aj bolo. Medvedev síce svetovú dvojku potrápil, no "Nole" zvládol rozhodujúci set a po víťazstve 2:1 na sety posunul Srbov do finále. Úspešnú jazdu balkánskej krajiny podčiarklo aj víťazstvo vo štvorhre zásluhou dvojice Čačič/Troicki.

Pre domácich fanúšikov bol zaujímavejší druhý zápas, v ktorom sa predstavili Austrálčania proti Španielom. V úvodnej dvojhre na seba narazili Nick Kyrgios a Roberto Bautista Agut. Španiel zápas zvládol pomerne jednoducho a tešil sa z víťazstva 2:0 na sety. Náročnejšie to mal Rafael Nadal. Toho vyzval talentovaný Alex De Minaur, ktorý pre seba získal úvodný set, no v ďalších dvoch už ťahal za kratší koniec a svetovej jednotke podľahol 1:2 na sety. Španieli teda po dvojhrách viedli 2:0 a záverečná štvorhra už konečný výsledok nemohla zmeniť. Vo finále sa tak fanúšikovia s najväčšou pravdepodobnosťou môžu tešiť na súboj Rafaela Nadala s Novakom Djokovičom.

ATP Cup 2020, výsledky semifinále

Srbsko - Rusko 3:0
Dušan Lajovič - Karen Chačanov 7:5, 7:6
Novak Djokovič - Daniil Medvedev 6:1, 5:7, 6:4
Čačič/Troicki - Gabašvili/Kravčuk 6:4, 7:6

Austrália - Španielsko 0:2
Nick Kyrgios - Roberto Bautista Agut 1:6, 4:6
Alex De Minaur - Rafael Nadal 6:4, 5:7, 1:6

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora