Tenis - 23.01.2020 13:53

Monfilsa na Australian Open trápi zranenie z Playstationu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Že profesionálni športovci nesmú vo voľnom čase praktizovať nebezpečné a adrenalínové športy, je známou vecou. Lenže v 21. storočí číhajú rôzne "nástrahy" aj doma a jedna taká teraz limituje desiateho najlepšieho tenistu sveta. Gael Monfils v rámci voľného času regeneroval pred prvým Grand Slamom sezóny pri hernej konzole. Trávil však pri nej viac času ako bolo zdravé, celkom emotívne hry prežíval a odniesla si to jeho ruka.

"Hral som videohry vo svojej spálni a udrel som sa rukou o čelo postele. Optimálne by bolo nechať ruku v pokoji, ale na to nebol čas, tak som si vzal lieky proti bolesti a počas voľna si ruku ľadujem," priznal v Melbourne francúzsky hráč. Takto absolvoval duel prvého kola proti Yen-Hsunovi Luovi, ktorého zdolal v troch setoch. Po súboji priznal, že sa to zlepšuje, ale popri zápasoch a tréningoch nie je čas myslieť na svoju "boliestku".

Motivuje ho pritom aj chuť napraviť minuloročné zlyhanie na austrálskom podujatí. Duel prvého kola proti Damirovi Džumhurovi vtedy rovnako dotiahol do víťazného konca v troch setoch, ale o dva dni mu nečakanú stopku vystavil Taylor Harry Fritz. Hoci sa mnohí na Monfilsových "playstationových problémoch" bavia, zďaleka nie je prvým športovcom, ktorý priznal zdravotné problémy v dôsledku tejto zábavky. Bejzbalista Joel Zumaya v roku 2006 vynechal značnú časť sezóny pre zranenie zápästia potom, ako prepadol virtuálnej hre na gitare, kým basketbalistovi Lionelovi Simmonsovi sa zapálili šľachy v ruke pre príliš časté objímanie ručnej konzoly.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora