Tenis - 24.01.2020 21:33

Ďalší rekord Federera. Dosiahol sté víťazstvo na Australian Open

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Youtube

Legendárny švajčiarsky tenista Roger Federer dnes dosiahol ďalší rekord. Po víťazstve v treťom kole na prvom grandslame sezóny nad domácim Johnom Millmanom totiž oslavoval stý triumf na Australian Open. To sa doposiaľ nepodarilo žiadnemu tenistovi a tak sa fenomenálny hráč opäť dočkal ďalšieho míľnika.

K najúspešnejším hráčom na austrálskom grandslame patria aj Novak Djokovič a Rafael Nadal, ktorí majú na svojom konte 71, resp. 63 víťazstiev. Federer tak túto dvojicu značne prevyšuje, no odôvodnené to môže byť tiež vekom, keďže spomínaná dvojica bude zrejme mať pár rokov k dobru na vyrovnanie tohto rekordu.

Federer čosi podobné dokázal aj v minulej sezóne. Na posvätnej tráve v londýnskom All England Clube totiž štvrťfinálovou výhrou nad Keiom Nišikorim zaznamenal rovnaký rekord. K tomu pridal ešte úspech v semifinále proti Rafaelovi Nadalovi a tak má na svojom konte už 101 víťazstiev vo Wimbledone.

Pre porovnanie, na French Open zvíťazil Švajčiar 70-krát, zatiaľčo na US Open 89-krát. V Paríži teda už zrejme na magickú stovku nedosiahne, no dosiahnuť tento míľnik v New Yorku je stále reálne. Naopak blízko k stovke má na parížskej antuke Rafael Nadal, ktorý by v prípade tohtoročného triumfu na Roland Garros túto hranicu uzavrel.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora