Tenis - 29.01.2020 13:56

Druhú semifinálovú dvojicu utvoria Zverev a Thiem

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Zápolenie na prvom grandslamovom turnaji sezóny pokračovali v austrálskom Melbourne dvoma štvrťfinálovými zápasmi. Na kurte sa objavili Stan Wawrinka, Alexander Zverev, Rafael Nadal a Dominic Thiem. Táto štvorica bojovala o dve miestenky do semifinále Australian Open.

Ako prví sa na dvorec Roda Lavera dostali Wawrinka a Zverev. V úvode duelu dominoval švajčiarsky tenista, ktorý zvládol prvý set pomerom 6:1. Od druhého setu však prebral opraty do vlastných rúk siedmy nasadený Nemec. Zverev doposiaľ na turnaji neprehral ani jeden set a tak ho neúspech na začiatku štvrťfinálového zápasu nakopol. Zvyšné tri dejstvá získal postupne 6:3, 6:4 a 6:2 a raduje sa tak z postupu medzi štvoricu najlepších. Zlepšená hra 22-ročného hráča naďalej slávi úspech a tak sa Zverev môže pripravovať na piatkové semifinále.

Zdroj: sita

O tom, kto bude súperom nemeckého tenistu sa rozhodovalo v poslednom štvrťfinále. Svetová a nasadená jednotka turnaja nastúpila proti päťke pavúka a očakával sa tuhý boj o poslednú miestenku. Lepší úvod mal Nadal, ktorý sa dostal k brejku. V prvom sete viedol už 5:3 a išiel podávať na jeho zisk, no vtedy prišla Thiemova chvíľa. Rakúšan si stratený servis zobral späť a celý set doviedol do úspešného konca v tajbrejku. Podobný priebeh mal aj set číslo dva. Španiel sa znova dostal k brejku, ktorý napokon stratil a set prehral v tajbrejku. Nadal sa však odmietol vzdať a tretí set získal pre seba, avšak ani to mu nestačilo proti skvele hrajúcemu Thiemovi. Nasadená päťka turnaja získala štvrtý set v tajbrejku a v piatkovom semifinále si tak zmeria sily s Alexandrom Zverevom.

Australian Open 2020, výsledky štvrťfinále

Alexander Zverev (7-Nem.) - Stan Wawrinka (15-Švajč.) 1:6, 6:3, 6:4, 6:2
Dominic Thiem (5-Rak.) - Rafael Nadal (1-Špan.) 7:6, 7:6, 4:6, 7:6

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora