Tenis - 30.01.2020 12:05

Súboj velikánov korisťou Djokoviča

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Prvé semifinále úvodného grandslamového turnaja sezóny prinieslo očakávaný súboj. Na kurt sa proti sebe postavili Roger Federer a Novak Djokovič, ktorí si zahrali o postup do finále Australian Open. Favoritom bol Djokovič, no švajčiarsky velikán už niekoľkokrát na turnaji ukázal, že ho netreba nikdy odpisovať.

Pre tenisových velikánov to bol jubilejný päťdesiaty vzájomný zápas, do ktorého vstupoval s lepšou bilanciou Srb. Djokovič počas svojej kariéry porazil Federera 26-krát, zatiaľčo švajčiarska legenda sa radovala 23-krát. Posledný spoločný duel vyhral Federer a to na uplynulom Turnaji majstrov v Londýne. Predtým však štyrikrát uspel 32-ročný rodák z Belehradu. Počas prvého grandslamu sezóny sa doposiaľ natrápil viac Švajčiar, ktorý dvakrát doslova utiekol hrobárovi z lopaty a to v zápasoch s Millmanom a Sandgrenom. Srbský tenista stratil pred dnešným stretnutím len jediný set a to hneď v prvom kole proti Struffovi.

Úvod semifinálového duelu bol napínavý a priniesol brejk hneď v druhom geme. Federer sa ujal vedenia 2:0, no to netrvalo dlho, keďže si Djokovič stratený servis zobral okamžite späť. Keď už to vyzeralo, že si Švajčiar prvý set postráži, prišla zlepšená hra Djokoviča a víťazstvo v tajbrejku. Druhý set sa niesol vo vyrovnanom duchu až do svojho záveru. Za stavu 5:4 dokázal srbský tenista svojho súpera brejknúť a išiel tak do vedenia 2:0 na sety. V treťom sete sa opäť Djokovičovi podarilo zobrať súperovi podanie. Zvyšok zápasu už zvládol dopodávať a vybojoval si tak účasť v nedeľnom finále, v ktorom si zmeria sily s úspešnejším z dvojice Dominic Thiem - Alexander Zverev.

Australian Open 2020, semifinále

Novak Djokovič (2-Srb.) - Roger Federer (3-Švajč.) 7:6, 6:4, 6:3

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora