Tenis - 01.02.2020 14:44

Thiem zabojuje o prvý grandslam. Dokáže zastaviť Djokoviča?

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Youtube

Posledným zápasom úvodného grandslamového turnaja sezóny bude už tradične finále mužov. V ňom sa aj tento rok predstaví Novak Djokovič, ktorý si v Austrálii drží stopercentnú finálovú úspešnosť, keď uspel v každom zo siedmych súbojov o titul. Jeho tohtoročným súperom bude Rakúšan Dominic Thiem, ktorý zažíva výborný turnaj a rád by si na svoje konto pripísal prvý grandslamový titul.

Nasadená päťka turnaja doposiaľ prechádzala pavúkom celkom solídne. Iba v dvoch zápasoch síce Thiem nestratil set, no napriek tomu sa mu podarilo vyradiť hráčov ako Rafael Nadal či Alexander Zverev. Pred finálovým duelom sa navyše vôbec nemusí zľaknúť zvučného súpera. Z posledných štyroch vzájomných zápasov totiž s Djokovičom prehral len raz a posledné dve merania síl v roku 2019 rakúsky tenista zvládol. 

Na grandslame sa obaja stretli zatiaľ iba na Roland Garros. Dvakrát vyhral Thiem, zatiaľčo raz sa radoval Djokovič. Svetová dvojka prechádza turnajom v Melbourne ako nôž maslom, čo potvrdzuje aj celkové skóre 18:1 na sety. Jediný, kto Srbovi zobral na tohtoročnom Australian Open set bol ešte v prvom kole nemecký tenista Jan-Lennard Struff. Práve štatistiky na tomto grandslamovom turnaji hovoria v prospech Djokoviča. Zo siedmych účastí vo finále neodchádzal ani raz ako porazený a tak sa v Austrálii cíti ako doma.

V semifinále si hladko poradil s legendárnym Rogerom Federerom a potvrdil tak skvelú formu aj v tomto roku. Srb totiž obhajuje triumf z uplynulej sezóny, kedy vo finále zdolal Rafaela Nadala 3:0 na sety. Práve svetovú jednotku zdolal na svojej ceste do finále Djokovičov súper. Thiem možno až prekvapivo zvládol štvrťfinále a následne si poradil aj v ďalšom kole s Alexandrom Zverevom 3:1 na sety. Talentovaný Rakúšan by tak rád prelomil negatívnu sériu v grandslamových finále, keď doposiaľ oba duely o titul prehral. Žeby sa potvrdilo do tretice všetko dobré?

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora