Tenis - 06.02.2020 18:11

Dočkali sa aj v Paríži! Na Roland Garros po prvýkrát so strechou

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Na troch zo štyroch grandslamových turnajoch organizátori majú k dispozícii zaťahovaciu strechu. V prípade zlého počasia tak tenisové zápasy môžu pokračovať a fanúšikovia tak neprídu o skvelý zážitok. To však doteraz neplatilo vo Francúzsku. Na Roland Garros totiž strecha chýbala a tak sa v daždi žiaden zápas neodohral. Dlho avizovaný projekt zaťahovacej strechy ale dostal reálne kontúry a už na tohtoročnej edícii antukového turnaja bude takáto výpomoc k dispozícii.

Inštalácia jedenástich častí zaťahovacej strechy trvala osem mesiacov. Novú pomôcku budú organizátori testovať niekoľkokrát do konca apríla tak, aby na druhý grandslam sezóny bolo všetko pripravené. V prípade nepriaznivého počasia bude možné strechu zatiahnuť za pätnásť minút a tak bude možné jeden zápas na Roland Garros odohrať za akýchkoľvek podmienok. Kurt Phillipa Chatriéra sa stal posledným spomedzi najväčších grandslamových arén s takouto vymoženosťou.

Aktuálnymi víťazmi druhého grandslamu sezóny sú Rafael Nadal a Ashleigh Bartyová. Španiel triumfoval na dvorcoch vo Francúzsku už dvanásťkrát, zatiaľčo pre austrálsku tenistku to bol prvý triumf v Paríži. V ženskej časti pavúka v posledných šiestich ročníkoch triumfovalo šesť rôznych hráčok, čo potvrdzuje vyrovnanosť svetových tenistiek. Mužská časť turnaja pozná za posledných pätnásť rokov len štyroch víťazov. Okrem dvanástich víťazstiev fenomenálneho Nadala si po jednom triumfe pripísali aj Roger Federer, Stan Wawrinka a Novak Djokovič.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora