Tenis - 07.02.2020 21:07

Fed Cup: Slovensko krôčik od postupu! Nad Veľkou Britániou vedie 2:0

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Slovenské tenistky bojujú o účasť na aprílovom finálovom turnaji Pohára federácie na domácej pôde proti Veľkej Británii. Úvodnými dvojhrami dnes odštartoval súboj o priamu miestenku do Budapešti, ktorú chcú získať oba tímy. Britky pricestovali bez svojej jednotky Johanny Kontovej a k dispozícii nie je ani strojkyňa minuloročného víťazstva nad Kazachstanom Katie Boulterová, čo mierne zvýšilo šance slovenského tímu. Ten do stretnutia vstupoval s dvojicou Anna Karolína Schmiedlová - Viktória Kužmová.

Prvú dvojhru v Národnom tenisovom centre v Bratislave absolvovala slovenská dvojka Anna Karolína Schmiedlová. Tá narazila na britskú jednotku Heather Watsonovú a podala mimoriadne spoľahlivý výkon. Prvý set síce trval takmer hodinu, no naša hráčka ho získala pomerom 6:2. Výborne pre Slovensko odštartoval aj druhý set, v ktorom Schmiedlová rýchlo získala brejk a následne zápas dopodávala. Dvojka slovenského fedcupového tímu teda zvíťazila 2:0 na sety a zabezpečila tak úvodný bod v stretnutí s Veľkou Britániou.

Zdroj: sita

O poznanie vyrovnanejší bol druhý duel dnešného programu. Slovenská jednotka Viktória Kužmová sa na antukovom dvorci postavila britskej dvojke Hariett Dartovej a duel sa dostal až do troch setov. V tom prvom po tesnom priebehu triumfovala 23-ročná Britka v tajbrejku, no následne sa karta obrátila. Domáca jednotka totiž získala druhý set pomerom 6:3 a zápas ukončila v rozhodujúcom dejstve. Síce v ňom viedla už 5:2, no Dartová dokázala duel zdramatizovať. Kužmová však zvíťazila 7:5 a po úvodnom dni tak Slovensko vedie nad Veľkou Britániou 2:0. Máme tak výborne rozohraný dôležitý súboj, ktorý rozhodne o tom, kto si zahrá v apríli na finálovom turnaji v Budapešti.

Fed Cup 2020, Slovensko - Veľká Británia 2:0 (po úvodnom dni)
Anna Karolína Schmiedlová - Heather Watsonová 6:2, 6:3
Viktória Kužmová - Hariett Dartová 6:7, 6:3, 7:5

Program druhého hracieho dňa, Sobota 8.2.2020
Viktória Kužmová - Heather Watsonová
Anna Karolína Schmiedlová - Hariett Dartová
Kužmová/Rybáriková - Bainsová/Raducanuová

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora