Tenis - 08.02.2020 19:44

Fed Cup: Slovensko postupuje medzi elitu! Rozhodla Schmiedlová

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Po prvom hracom dni si slovenské fedcupové reprezentantky vybojovali skvelú východiskovú pozíciu do ďalšieho boja. Úvodné dvojhry totiž proti Veľkej Británii zvládli Anna Karolína Schmiedlová a Viktória Kužmová, ktoré sa postarali o vedenie 2:0. Postup na finálový turnaj do Budapešti tak mohli naše tenistky spečatiť v najkratšom možnom čase.

V súboji tímových jednotiek o to pôvodne mala bojovať Viktória Kužmová, no tú na poslednú chvíľu kvôli chorobe nahradila Rebecca Šramková. Proti Heather Watsonovej však nedostala takmer žiadnu šancu. Najmä prvý set našej reprezentantke nevyšiel, keď ho prehrala za necelú polhodinu a obdržala nepopulárneho kanára. To chcela odčiniť v druhom dejstve, ktoré bolo o poznanie dramatickejšie. Set dospel do stavu 5:5, kedy však Šramková stratila svoj servis a následne už Watsonová zvládla zápas dopodávať. O osude stretnutia medzi Slovenskom a Veľkou Britániou tak stále nebolo rozhodnuté.

Zdroj: sita

Následne sa na dvorec postavili dvojky oboch tímov. Anna Karolína Schmiedlová narazila na Hariett Dartovú a v napínavom prvom sete bola úspešnejšia. O čosi jednoduchšie to mala v druhom sete, keď získala dôležitý brejk a v ďalších gemoch už víťazstvo z rúk nepustila. Slovensko tak zdolalo Veľkú Britániu 3:1 na zápasy a postúpilo na finálový turnaj do Budapešti. Ten sa uskutoční 14.-19. apríla tohto roka a zúčastní sa ho dvanásť najlepších fedcupových družstiev.

Fed Cup Slovensko - Veľká Británia 3:1
Rebecca Šramková - Heather Watsonová 0:6, 5:7
Anna Karolína Schmiedlová - Hariett Dartová 7:5, 6:3

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora