Tenis - 13.02.2020 18:07

Rozlúčka legendárneho dua príde proti exotickému súperovi

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/sita

Chcú pomôcť svojej krajine postúpiť na finálový turnaj Davis Cupu a potom rakety zavesia na klinec. Taký je plán ikonických dvojičiek Bryanovcov, ktorí sa už so svojimi reprezentačnými kolegami chystajú na konfrontáciu s Uzbekistanom. Tá prebehne 6. až 7. marca a jej dejiskom bude havajské Honolulu.

Štyridsaťjedenroční tenisti už dávnejšie avizovali, že prežívajú svoju poslednú sezónu na okruhu ATP a postup USA spoločne s úspechom na US Open by bol jej vysnívanou bodkou. Práve na domácom Grand Slame hodlajú odohrať svoj posledný súťažný deblový zápas. Na profesionálnej úrovni debutovali práve na turnaji reprezentácií proti Slovensku, kde v roku 2003 otvárali Národné tenisové centrum. S Karolom Beckom a Dominikom Hrbatým si poradili výsledkom 6:1, 6:4 a 7:6. Následne za sedemnásť rokov absolvovali 29 daviscupových štvorhier a prehrali z nich len päť.

Mužský finálový turnaj Davis Cupu sa odohrá v Madride. Americký tréner Mardy Fish bude v boji o miestenku naň veriť mixu skúseností a mladosti. Súčasťou nominácie je okrem Bryanovcov aj Taylor Fritz, Reilly Opelka a Tommy Paul. Ide o 22-ročných rovesníkov a posledného menovaného čaká proti Uzbekistanu debut v tejto súťaži. Súper zo strednej Ázie je z kategórie poriadnej tenisovej exotiky. Najvyššie postavenými singlovým hráčom je Denis Isťomin zo 161. pozície, hoci pred dvomi rokmi klopal na dvere prvej tridsiatky. Dopĺňa ho Chomojun Sultanov z 306. miesta rebríčka ATP a Sandžar Fajziev z piatej stovky.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora