Tenis - 18.02.2020 09:44

Fed Cup: Slovenky poznajú program finálového turnaja

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Po vynikajúcom výkone a najmä dvoch získaných bodoch Anny Karolíny Schmiedlovej si slovenská fedcupová reprezentácia vybojovala postup na finálový turnaj do Budapešti. Ten sa uskutoční v polovici apríla a Slovensko sa v základnej skupine C stretne so Spojenými štátmi americkými a Španielskom.

Do hry sa naše reprezentantky dostanú hneď v prvý hrací deň. Na kurt sa dostanú ako druhé, po zápase Česko - Švajčiarsko. V utorok 14. apríla čaká Slovensko náročný, no o to prestížnejší zápas s USA. Viktória Kužmová či Anna Karolína Schmiedlová sa teoreticky môžu na centrálnom dvorci stretnúť so Serenou Williamsovou alebo čerstvou víťazkou Australian Open Sofiou Keninovou, čo bude určite obrovská výzva.

Druhý skupinový duel čaká na zverenkyne Mateja Liptáka v piatok 17. apríla. Na vedľajšom kurte budú na rade opäť druhé, po dueli Nemecko - Švajčiarsko. V poobedňajších hodinách tak vyzvú Španielsko, ktoré sa zrejme bude spoliehať najmä na Garbiňe Muguruzovú, finalistku prvého grandslamového turnaja sezóny. Krajina z juhu Európy by však mala byť priechodnejším súperom ako favorizované Spojené štáty.

V prípade postupu, ktorý zaručuje víťazstvo v skupine, by si najúspešnejší tím "Céčka" v sobotňajšom semifinále zmeral sily s víťazom skupiny A. V nej nastúpia Francúzky, Rusky a domáce Maďarky. Finále je na programe v nedeľu 19. apríla.

Fed Cup Finals 2020, program Slovenska
Utorok, 14. apríla 2020, najskôr od 17:00
Slovensko - USA

Piatok, 17. apríla 2020, najskôr od 17:00
Slovensko - Španielsko

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora