Tenis - 19.02.2020 10:11

Už šestnásť rokov nechýbal vo finále

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Tenisová sezóna po prvom grandslamovom turnaji sezóny pokračuje a s ňou aj niekoľko turnajov na tvrdom povrchu či antuke. Úspešné obdobie prežíva najmä francúzsky tenista Gael Monfils, ktorý vyhral podujatia v Montpellieri a Rotterdame. Predĺžil tak výnimočnú sériu s aspoň jedným finálovým zápasom už na šestnásť rokov.

Aktuálna svetová deviatka nazrela po prvýkrát medzi tenisových profesionálov v roku 2004. Už vo svojej druhej sezóne sa Monfils dostal na okruhu ATP trikrát do finále. Turnaj v Sopote dokonca vyhral, zatiaľ čo na domácich podnikoch v Lyone a Métach bol neúspešným finalistom. To však nie je príliš výnimočné, no Francúz si od roku 2005 zahral o titul v každom roku aspoň raz. Aktuálne sa jeho séria nachádza na čísle šestnásť.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

???

Príspevok, ktorý zdieľa TNR ??? (@tennisnewsresults),

Podobne je na tom aj Španiel Rafael Nadal, ktorý má na konte taktiež šestnásť rokov s minimálne jedným finálovým duelom v každom z nich. Na čele štatistiky je švajčiarsky fenomén Roger Federer s dvadsiatimi nepretržitými sezónami s aspoň jedným súbojom o titul. Monfils prežíva po prvom grandslame sezóny 2020 vynikajúce obdobie. Na turnaji v Montpellieri si vo finále poradil s Vaskom Pospisilom, kým v Rotterdame obhájil titul víťazstvom nad Felixom Augerom-Aliassimom.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora