Tenis - 06.03.2020 13:39

Davis Cup: Duel s Českom otvoria Kovalík a Veselý

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Slovenská daviscupová reprezentácia bude dnes a zajtra bojovať o postup medzi najlepších osemnásť tímov záverečného turnaja v Madride. Ich súperom bude Česká republika, ktorá, rovnako ako Slovensko, cíti veľkú šancu postúpiť.

Ako prví sa na antukový kurt v bratislavskom Národnom tenisovom centre postavia Jozef Kovalík a Jiří Veselý. Rebríčkovo je na tom lepšie český tenista, no ten na antuke nehral od septembra minulého roka, zatiaľ čo pre domáceho hráča je to najobľúbenejší povrch. Neskôr sa o slovo prihlásia Andrej Martin a Lukáš Rosol. Aj druhý český singlista je na tom s antukou podobne, keďže na nej hral súťažný zápas naposledy v auguste 2019. Slovenský tenista naopak už stihol v roku 2020 postúpiť napríklad do semifinále antukového turnaja v argentínskej Cordóbe.

Sobotný program otvorí štvorhra, do ktorej boli nominované páry Filip Polášek/Igor Zelenay a Jonáš Forejtek/Zdeněk Kolář. V tomto dueli by mala mať jasnú prevahu domáca dvojica a to najmä vďaka aktuálne ôsmemu deblistovi sveta Poláškovi. Následne sú na programe ďalšie dve dvojhry. Andrej Martin sa postaví Jiřímu Veselému, kým Jozef Kovalík vyzve Lukáša Rosola. Víťaz celého stretnutia si zabezpečí účasť na finálovom turnaji Davis Cupu v Madride, ktorý je na programe v novembri tohto roka. Úradujúcim šampiónom súťaže je Španielsko.

Davis Cup, Slovensko - Česko

Program prvého hracieho dňa, piatok 6.3.2020
Jozef Kovalík - Jiří Veselý
Andrej Martin - Lukáš Rosol

Program druhého hracieho dňa, sobota 7.3.2020
Filip Polášek/Igor Zelenay - Jonáš Forejtek/Zdeněk Kolář
Andrej Martin - Jiří Veselý
Jozef Kovalík - Lukáš Rosol

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora