Tenis - 10.06.2020 19:11

Tenisoví fanúšikovia majú oči pre plač. Federer a Djokovič tak skoro hrať nebudú

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Twitter

Tenisová sezóna tento rok nestihla priniesť veľa pamätných momentov. Pomerne rýchlo bola pozastavená a to kvôli pandémii koronavírusu. Všetky turnaje tak boli pozastavené minimálne do 31. júla a momentálne nikto nevie, ako bude vyzerať prípadný reštart. Ak by sa predsa len v auguste začalo hrať, zrejme to však bude bez elitnej dvojice Roger Federer - Novak Djokovič.

Švajčiarsky fenomén na sociálnej sieti Twitter uviedol, že musí podstúpiť artroskopiu kolena a minimálne do konca kalendárneho roka hrať nebude: „Počas rehabilitácie sa mi ozvalo pravé koleno a musím tak podstúpiť artroskopiu. Potrebujem čas, aby som sa vrátil v stopercentnej forme na kurty. Budú mi chýbať fanúšikovia aj samotné turnaje. Teším sa na ne na začiatku roka 2021.” Federer v tomto roku už jednu operáciu podstúpil, no problémy sa mu vrátili a pauzovať tak bude dlhšie, ako sa predpokladalo. Naposledy sa 38-ročný tenista predstavil koncom januára na Australian Open, kde v semifinále podľahol Novakovi Djokovičovi 0:3 na sety.

Práve srbský tenista sa taktiež vyjadril k aktuálnej situácii okolo tenisovej sezóny. Už dlhšie avizoval, že sa zaočkovať proti koronavírusu nedá a nesúhlasí ani s režimom cestovania po celom svete. Najnovšie Djokovič prehlásil, že svoju sezónu odštartuje zrejme až na antuke: „Väčšina hráčov, s ktorými som sa rozprával, zdieľajú môj negatívny pohľad na. Ja to momentálne vidím tak, že začnem až na antuke,” povedal pre srbskú televíziu RTS. Svetová jednotka sa totiž obáva cestovať do New Yorku vzhľadom na aktuálnu situáciu s koronavírusom. US Open sa má hrať od 31. augusta do 13. septembra, zatiaľ čo French Open je na programe o týždeň neskôr, od 20. septembra.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora