Tenis - 14.06.2020 22:57

Jeho doménou sú delové podania aj precízne dezerty

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/sita

Nejeden tvrdý chlap má vo svojom vnútri aj svoje krehké "ja" a v ostatných dňoch o tom presviedča aj chorvátsky tenista Ivo Karlović. 211 centimetrov vysoký športovec drží rekord v počte nasúkaných es v súťažných zápasoch, konkrétne ich bolo podľa oficiálnych údajov 13 599, a voľný čas si spríjemňuje napríklad aj pečením. Počas koronavírusu sa začal vo väčšom venovať tejto svojej záľube a značný podiel na tom má osemročná dcéra. Pre web ATP pritom konštatuje, že nevaril či nepiekol už dobrých dvadsať rokov. V pamäti zalovil, že to bolo naposledy ešte počas pobytu na tenisovej akadémii v Paríži.

Napriek tomu sa zdá, že sa rodák zo Záhrebu v tejto činnosti našiel. "Pripravujeme koláče banánové, čokoládové, malinové a vyrobili sme aj domácu zmrzlinu, jogurty alebo napríklad kuracie nugety. Každý deň sa snažíme prísť s novým receptom. Niekedy je problémom pozháňať všetky potrebné ingrediencie, ale keď sa do toho človek dostane, začne ho to baviť. Najmä, keď je z toho chutný výsledok," opísal pestré trávenie svojho času vo svojom príbytku na Miami. Kompenzuje tým čas, ktorý nemôže tráviť s rodinou počas sezóny, keďže veľa cestuje. To momentálne nie je vecou, ktorá by mu chýbala.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

This love thing going into hot oven. #stupidfoodpics

Príspevok, ktorý zdieľa Ivo Karlovic (@ivokarlovic),

Víťaz ôsmich singlových turnajov na okruhu ATP a štvrťfinalista Wimbledonu 2009 vyzdvihol aj prácu učiteľov. Stačilo mu na to tráviť o trochu viac času so svojou dcérou, ktorá musela väčšinu tém prelúskať individuálne alebo maximálne cez krátku virtuálnu lekciu. "Uvedomil som si, aké je učiteľstvo náročné. Už viem, že učitelia sú skvelí ľudia," opísal poznatok, hoci na rodičovské združenia bude musieť chodiť naďalej jeho partnerka, len čo sa po pandémii zobudí tenisový svet. Napriek svojim 41 rokom a pozícii v druhej stovke svetového renkingu ešte končiť nechce. "Nie je to ďaleko, ale ešte by som si rád zahral v hlavnej súťaži grandslamového turnaja. Tento rok to už asi nevyjde, ale budúci by to mohlo byť reálnejšie a verím si na to," povedal s vedomím, že na ostatných piatich turnajoch nevydržal dlhšie ako dva zápasy.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora