Tenis - 29.06.2020 16:36

Do Bratislavy príde svetová dvanástka Kvitová, v slovenskej nominácii sestry Kužmové aj Šramková

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: sita/huste

V nominácii slovenského ženského tímu na víkendový tenisový duel proti Češkám v Bratislave figurujú Viktória Kužmová, Anna Karolína Schmiedlová, Rebecca Šramková a Katarína Kužmová. V rovnakom termíne v Prahe proti sebe nastúpia aj muži oboch krajín, Slovensko budú zastupovať Andrej Martin, Norbert Gombos, Filip Horanský, Lukáš Klein a Igor Zelenay. Slovenský tenisový zväz (STZ) oznámil nominácie na pondelkovej tlačovej konferencii.

Známe sú už aj mená v českých výberoch. Do Bratislavy na duel v Národnom tenisovom centre pricestujú Petra Kvitová, Markéta Vondroušová a Tereza Martincová. V Prahe budú Slovákov hostiť Jiří Veselý, Lukáš Rosol, Zdeněk Kolář a Jonáš Forejtek. V Bratislave sa bude hrať počas oboch víkendových dní od 14.00 h na tvrdom povrchu pod otvorenou strechou, v Prahe sa súboje na antuke Sparty Praha začnú od 11.00 h.

Uvedené stretnutia sú výsledkom spolupráce tenisových zväzov oboch krajín v projekte "Spolu pre budúcnosť" resp. o Pohár priateľstva. "Bude sa hrať klasickým formátom - v sobotu dve dvojhry a v nedeľu štvorhra a záverečné dva single. Bude to také prvé medzinárodné zápolenie po viac ako trojmesačnej pauze zavinenej pandémiou. Tenis má dobré epidemiologické predpoklady, neprichádza v ňom ku kontaktu. Verím, že pre slovenský aj český tenis budú tieto zápasy veľkým impulzom," informoval už skôr generálny sekretár STZ Igor Moška.

Na Slovensku sa tiež uskutočnia súboje mužov do 23 rokov, česká metropola bude hostiť aj zápasy žien do 23 rokov. V oboch krajinách si tiež zahrajú juniori a juniorky.

Nominácie tímov mužov a žien na víkendové medzištátne tenisové stretnutia medzi Slovenskom a Českom:

MUŽI
Slovensko: Andrej Martin, Norbert Gombos, Filip Horanský, Lukáš Klein, Igor Zelenay
Česko: Jiří Veselý, Lukáš Rosol, Zdeněk Kolář, Jonáš Forejtek

ŽENY
Slovensko: Viktória Kužmová, Anna Karolína Schmiedlová, Rebecca Šramková, Katarína Kužmová
Česko: Petra Kvitová, Markéta Vondroušová, Tereza Martincová

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora