Tenis - 06.07.2020 12:52

Ďalší exhibičný tenisový turnaj narušil koronavírus

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Od piatku si tenisoví fanúšikovia v Atlante užívajú exhibičný turnaj, ktorého účastníkmi sú Querrey, Isner, Sandgren či Tiafoe. Náladu však značne pokazila informácia o výskyte koronavírusu, a to dokonca u jedného z hráčov. Pozitívne testovaný bol Frances Tiafoe, momentálne 81. hráč sveta. "Nemôžem ďalej pokračovať vo svojom účinkovaní na All-American Team Cupe. Ostatné dva mesiace som trénoval na Floride a testy som mal negatívne, podobne ako tie z minulého týždňa," informoval médiá aj verejnosť.

Pozitívne testovaný bol navyše bezprostredne po zápase so Samom Querreyom, ktorý stihol medzičasom odohrať ďalšie dve stretnutia a izolácia sa teda nekonala. Organizátori počítali s tým, že niektorý z hráčov môže vypadnúť a k dispozícii bolo niekoľko náhradníkov. O svoje miesto sa už prihlásil Christopher Eubanks, ktorý stihol odohrať prvé stretnutie, no rozumnejšie sa javí možnosť zistiť, či sa náhodou koronavírus medzičasom nerozšíril na ďalších hráčov či trénerov.

All-American Team Cup sa navyše hrá netradičným spôsobom, v ktorom je osmička hráčov rozdelená do dvoch tímov, Tiafoe bol kapitánom svojho výberu "Stars" a to ho predurčovalo na častý kontakt s ostatnými spoluhráčmi. Hoci, na rozdiel od Djokovičovho Jadranského pohára, toto podujatie sprevádzajú striktné pravidlá, ktoré majú obmedziť šírenie ochorenia aj v prípade, že by sa na kurte či na tribúne objavil. Je zároveň prvým zo série amerických turnajov, ktoré vyvrcholia US Open, naplánovaným na 31. augusta.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora