Tenis - 15.08.2020 12:55

Reštart tenisovej sezóny už o týždeň!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Ako jeden z posledných športov bude po koronakríze naostro reštartovaný tenis. Hráči na okruhu ATP sa už tešia na turnaje, ktoré sa uskutočnia po vynútenej prestávke. O podujatia núdza nebude, veď na pláne ich je hneď niekoľko v krátkom časovom slede. Upravený kalendár zverejnila ATP Tour len nedávno.

Ostrý štart zaznamenajú tenisti už o týždeň v americkom New Yorku. Pôjde o turnaj, ktorý sa zvyčajne hráva v Cincinnati, no tento rok sa uskutoční na rovnakých kurtoch ako o týždeň neskôr grandslamový US Open. Druhý turnaj veľkej štvorky tejto sezóny tak bude rýchlo nadväzovať na úvodné podujatie po reštarte sezóny.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

The ATP has issued further updates to the 2020 Tour calendar, setting a provisional schedule for the remainder of the regular season.

Príspevok, ktorý zdieľa ATP Tour (@atptour),

Rýchlo sa hráči presunú aj na antuku, kde ich čaká niekoľko turnajov vrátane grandslamového French Open v Paríži. Hrať by sa v októbri malo aj u našich západnych susedov vo Viedni a na záver sezóny je tradične naplánovaný turnaj Finals v Londýne. Ten sa však uskutoční bez divákov, podobne ako väčšina týchto podujatí. Zaujímavé bude tiež sledovať obsadenie jednotlivých turnajov, keďže účasť na US Open odriekli napríklad Rafael Nadal, Nick Kyrgios či Bianca Andreescuová.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora