Tenis - 16.09.2020 12:55

Finále US Open s ďalším rekordom

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Nedávno skončený druhý grandslamový turnaj tejto sezóny priniesol fantastické vyvrcholenie. Vo finále mužskej časti sa pri neúčasti Rafaela Nadala s Robertom Federerom a diskvalifikácii Novaka Djokoviča stretli Dominic Thiem a Alexander Zverev. V piatich setoch sa napokon z víťazstva radoval Rakúšan, ktorý predviedol fantastický obrat.

Okrem obratu a viacerych historických rekordov, ktoré tento zápas prekonal, sa ukázalo, že bola prepísaná ďalšia štatistika. Finálový duel bol totiž už štvrtým v poradí na grandslamových turnajoch, ktorý sa dostal až do piateho setu. Táto séria odštartovala ešte na minuloročnom Wimbledone, kde Novak Djokovič v piatich setoch zdolal Rogera Federera. Plnú porciu setov následne odohrali na US Open 2019 aj Rafael Nadal s Daniilom Medvedevom s úspešným koncom pre španielskeho tenistu.

V roku 2020 pokračovali v tejto štatistike Novak Djokovič a Dominic Thiem, ktorí si to rozdali v záverečnom zápase Australian Open a po päťsetovej bitke sa radoval Srb. Štvrtým v poradí je už spomínaný nedávny súboj Thiema so Zverevom na US Open 2020. V takzvanej Open ére sa to stalo po prvýkrát a tak sa mladí tenisti opäť zapísali do histórie.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora