Tenis - 27.09.2020 20:23

Tenisová žatva Slovákov na Roland Garros

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: huste.tv

Hneď dvaja Slováci postúpili do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V úvodnom kole vyradila na parížskej antuke Anna Karolina Schmiedlova  bývalú svetovú jednotku Američanku Venus Williamsovú 6:4, 6:4. Ďalšou súperkou Slovenky bude nasadená desiatka Bieloruska Victoria Azarenková - finalistka tohtoročného US Open.

 "Znamená to pre mňa veľa. Už si ani nespomínam, kedy som naposledy vyhrala zápas v hlavnej súťaži na grandslame. Vlani som v Paríži mala na dosah triumf nad Japonkou Naomi Osakovou, no nevyšlo to. Vždy hrám na Roland Garros dobre, no veľakrát to nedokážem dotiahnuť. Dnešný zápas proti Venus som si naozaj užila a som šťastná, že som ju zdolala," uviedla Schmiedlová pre oficiálnu stránku turnaja.

Prvýkrát sa prebojoval do 2. kola dvojhry v Paríži  dostal  Norbert Gombosa. Vyradil nasadenú dvadsaťštvorku Chorváta Bornu Čoriča 6:4, 3:6, 6:3, 6:4. Gombos vyrovnal svoje maximum na podujatiach veľkej štvorky z tohtoročného US Open. Jeho ďalším súperom bude rakúsky tenista Jurij Rodionov.  

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora