Tenis - 29.09.2020 13:19

Džentlmen Wawrinka. Rozniesol súpera, potom ho vychválil

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Držiteľ divokej karty na tohtoročnom Roland Garros, Andy Murray, vypadol v prvom kole turnaja, keď mu žreb do cesty postavil Stanislasa Wawrinku. Švajčiar so svojím britským súperom nemal zľutovanie a z kurtu ho vyprevadil výsledkom 6:1, 6:3 a 6:2. Celý zápas trval pritom len hodinu a pol, čo bolo pre mnohých až nečakane rýchlym a krátkym procesom.

Zaujímavosťou duelu bolo aj to, že ide o dvoch bývalých grandslamových šampiónov. Naposledy žreb prekrížil cestu takýmto dvom hráčom na French Open v roku 1999 a šlo o Jevgenija Kafeľnikova s Michaelom Changom. Po okrúhlom dvadsiatom vzájomnom zápase s Murrayom, Wawrinka neskrýval svoju spokojnosť, no pochvalu vystrúhal aj súperovi.

"Vždy, keď hráte so šampiónom Murrayho formátu, musíte byť maximálne sústredený a stále pripravený. Nikdy neviete, čo sa môže stať. Andy vyhral v tenise prakticky všetko. Bol svetovou jednotkou a má za sebou úžasnú kariéru. Stále bude pre mňa výnimočné zahrať si proti nemu," povedal o momentálne 111. hráčovi svetového poradia

Zdolaný Andy Murray sa však s jednoznačnou prehrou vyrovnával ťažko a pred novinármi priznal, že zváži svoju ďalšiu tenisovú budúcnosť. "Nemôžem to len tak vypustiť z hlavy. Za mojím tohtoročným výkonom a výsledkom musí byť nejaký dôvod. Ak sa nemýlim, je to môj najhorší výsledok na turnaji veľkej štvorky," povzdychol si bývalý víťaz Wimbledonu a US Open.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora