Tenis - 02.10.2020 21:23

Roland Garros: Schmiedlová a Gombos nevyužili veľké šance, Kužmová a Polášek v štvorhrách postupujú

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: HUSTE.tv

Toto jej bude ľúto.  Anna Karolína Schmiedlová nevyužila obrovskú šancu postúpiť prvýkrát do osemfinále podujatia veľkej štvorky. Vo francúzskej metropole neuspela v 3. kole dvojhry, keď argentínskej kvalifikantke Nadii Podoroskej podľahla 3:6, 2:6.

Norbert Gombos síce dosiahol už len postupom do 3. kola životný úspech na grandslamoch, ale tu mu vystavil stopku dvanásty nasadený Argentínčan Diego Sebastian Schwartzman, ktorému podľahol 6:7 (3), 3:6, 3:6, pričom v úvodnom dejstve nevyužil šesť setbalov. 

V štvorhre sa predstavili dve dvojice so slovenskými zástupcami a obe boli úspešné!
Filip Polášek s Chorvátom Ivanom Dodigom sú tak v osemfinále štvorhry, keď ako nasadené päťky zvíťazili nad slovinsko-rakúskym párom Aljaž Bedene, Dennis Novak 6:3, 3:6, 6:1.

Viktória Kužmová po boku Češky Kristýny Plíškovej postúpila tiež do osemfinále štvorhry. Nasadené trinástky si poradili s rusko-gruzínskym párom Jekaterina Alexandrovová, Oksana Kalašnikovová 6:1, 6:4.

V dvojhre mužov celkom suverénne postúpil obhajca trofeje a nasadená dvojka Španiel Rafael Nadal. Taliana Stefana Travagliu vyprevadil v troch setoch 6:1, 6:4, 6:0 a o štvrťfinále sa pobije s Američanom Sebastianom Kordom, synom bývalého česko-slovenského reprezentanta Petra Kordu.

Rakúšan Dominic Thiem je nasadenou trojkou. Vlani bol v Paríži vo finále a ako šampiónovi nedávneho US Open mu stále ide karta.  Nóra Caspera Ruuda zrušil 6:4, 6:3, 6:1. Jeho ďalším súperom bude fdomáci držiteľ voľnej karty Hugo Gaston, 238. hráč sveta, ktorý však prekvapil, keď vyradil šampióna z roku 2015 Švajčiara Stana Wawrinku po päťsetovej dráme 2:6, 6:3, 6:3, 4:6, 6:0.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora