Tenis - 08.10.2020 17:00

Mladá Poľka Swiateková expresne do finále, Argentínčanke Podoroskovej povolila 3 gemy

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: sita/huste.tv

Poľská tenistka Iga Swiateková sa stala prvou finalistkou dvojhry žien na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Iba 19-ročná kométa svetového tenisu zdolala v semifinále Argentínčanku Nadiu Podoroskovú suverénne 6:2, 6:1. Jednoznačný zápas trval iba 70 minút.

 Víťazka premenila pri svojom podaní hneď prvý mečbal a dosiahla najväčší úspech svojej nedlhej kariéry. Dosiaľ ním bolo osemfinále na Roland Garros 2019 a tiež Australian Open 2020. Premožiteľka najvyššie nasadenej Rumunky Simony Halepovej si počká na víťazku druhého semifinále Petra Kvitová (ČR-7) - Sofia Keninová (USA-7).

Swiateková ani v šiestom zápase na Roland Garros 2020 nestratila set. V semifinále svoju argentínsku súperku prestrieľala vo víťazných úderoch 23-6 a premenila 5 z 9 brejkových príležitostí. Swiateková je len druhá Poľka vo finále na parížskej antuke. Jej historická predchodkyňa Jadwiga Jedrzejowská tam postúpila ešte v časoch amatérskeho tenisu v roku 1939. Rodáčka z Varšavy Swiateková prišla na Roland Garros bez zisku turnajového titulu a jej najvyššie postavenie v rebríčku WTA bolo pred turnajom 48. miesto. Už teraz je isté, že s účasťou vo finále sa posunie minimálne na 24. priečku. Rovnako má istotu odmeny 800 000 eur pred zdanením.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora