Tenis - 16.10.2020 21:46

Tenista Querrey ušiel z Ruska napriek nariadenej karanténe

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Problémy v medzinárodnom meradle si s veľkou pravdepodobnosťou narobil americký tenista Sam Querrey. Po vypadnutí v prvom kole Roland Garros sa mal zúčastniť ATP turnaja v ruskom Petrohrade, no spoločne s manželkou mu vyšli pozitívne testy na koronavírus. Miestne úrady mu preto nariadili povinnú izoláciu, no nedodržal ju. Svojím súkromným lietadlom odletel naspäť do USA a organizátorom turnaja nedal nič vedieť. Tí o prešľape upovedomili médiá aj úrady, čo ešte môže 49. hráčovi sveta narobiť vážne problémy.

Útek bol zrejme dlhšie plánovanou vecou. Keď ho v pondelok po pozitívnom teste chceli na izbe navštíviť lekári, nevpustil ich do svojej hotelovej izby. Vyhovoril sa na to, že jeho syn ešte spí a po opakovanej návšteve ho už zdravotníci nenašli. Podľa personálu tak spravil v utorok pred šiestou hodinou ráno a o svojom odchode neinformoval ani recepciu.

Zaoberajú sa tým ruské úrady, Asociácia tenisových profesionálov a pridajú sa pravdepodobne aj kompetentní zo Spojených štátov amerických. Všetky tri organizácie sú však zatiaľ na vyhlásenia a informácie skúpe, ATP dokonca športovca ani nepomenovala a v oficiálnom vyhlásení potvrdila len toľko, že rieši porušenie protokolu ohľadom ochorenia Covid-19 na turnaji v Petrohrade.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora