Tenis - 06.11.2020 10:01

Z Paríža do Bratislavy. Zažil najlepší tenisový týždeň

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: huste.tv/joj

Zažil skvelý tenisový týždeň, ale už dohral. Norbert Gombos skončil v osemfinále dvojhry na turnaji ATP Masters 1000 v Paríži.

Jeho súperom bol deviaty nasadený Španiel Pablo Carreňo-Busta, svetová 15. A pritom v prvom sete boli obaja radi, ak si udržali svoje podanie...

Gombos celkovo až šesťkrát v celom zápase neudržal svoj servis. V druhom sete už nemal 30-ročný rodák z Galanty žiadnu šancu. Prvý gem získal až za nepriaznivého stavu 0:4. Proste mu to nepadalo, nezišli sa všetky okolnosti. Zápas trval len 81 minút po setoch 5:7, 2:6.

Gomboš dosiahol napriek prehre životný úspech, v Paríži totiž vyhral štyri zápasy a vždy zdolal vyššie nasadených borcov. Za to si zarobil pre vašu predstavu 56 tisíc eur.

Na budúci týždeň by mal Gombos štartovať na turnaji v Bratislave, tak veríme, že bude mať dostatok síl na ďalšie zápasy, doma si nechce s boľavým kolenom a členkom urobiť hanbu.

Súperom Pabla Careňa Bustu bude Rafael Nadal. Dvadsaťnásobný grandslamový šampión zdolal Austrálčana Jordana Thompsona v dvoch setoch a s ťažkosťami potvrdil úlohu favorita, keď v druhom sete rozhodol až tajbrejk a musel tam odvracať setbol. Ale urobil krok k titulu, ktorý mu v zbierke ešte chýba. O túto trofej bojoval vo finále len raz, pred 13 rokmi!

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora