Tenis - 11.11.2020 10:29

Testovali ma najmenej 40-krát

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: TV JOJ

Slovenský tenista Norbert Gombos navtívil Televíziu JOJ, keď bol v stredu hosťom Pavla Katrinca v Ranných novinách. Gombos sa práve vrátil nielen z Paríža, ale aj do prvej svetovej stovky rebríčka ATP. Vďaka postupu do osemfinále turnaja Masters 1000 v Paríži poskočil na 88. miesto, už sa blíži k svojmu kariérnemu maximu, ktorým je 80. priečka z októbra 2017.

Z turnajov, ktoré ovplyvnila korona, sa vrátil s mnohými zážitkami, o ktorých nám porozprával a nechýbalo ani napätie a krv. Vysvetlili sme, čo má rodák z Galanty s Galantou spoločné, ako sa pripravoval počas karantény a ako prebiehali testovania v rôznych krajinách a mestách. "Najväčšie obmedzenia boli v Amerike. Ale asi som sa tam cítil aj najbezpečnejšie. Iné to bolo v Kolíne, kde sme kloktali roztok a z toho vzali vzorku. Za 6 hodín sme mali výsledok. Naopak, v Paríži nám stále šťúrali v nose a jednej slovenskej hráčke sa aj pustila krv z nosa. Boli tam veľmi recízni. Za posledného roka som bol testovaný viac ako 40-krát. "

Grandslamový turnaj Roland Garros bol v netradičnom období, ovplyvnila ho zima, ale Norbertovi sa vyplatilo zotrvať v Paríži. V ďalšom turnaji pokoril štyroch hráčov prvej stovky. A bol iba zápas od priameho duelu s Rafaelom Nadalom. "Pre mňa bol tenisovým géniom Federer. Ale v ostatných rokoch sledujem viac Nadala. Je to skromný človek, ktorý na sebe stále pracuje a je vzorom pre ostatných."

Teraz sa Gombos snaží oddychovať. "Telo rozhodlo. Budem chodiť na prechádzky. Už som unavený, musím oddychovať. V polovici novembra začnem s prípravou na novú sezónu."

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora