Tenis - 14.11.2020 17:54

Vzdali finále turnaja, lebo postúpili na prestížnejší

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Mimoriadne nabitý program, ale rozhodne sa naň nesťažujú. Reč je o rakúsko-francúzskej tenisovej dvojici Jürgen Melzer a Edouard Roger-Vasselin, ktorá na začiatku novembra prešla do semifinále turnaja ATP v Paríži a následne až do finále podujatia v bulharskej Sofii. Na druhej akcii dokonca až do posledného duelu nestratili ani set, no rozhodli sa nenastúpiť a triumf tak bez boja prenechali Jamiemu Murraymu a Neilovi Skupskemu z Veľkej Británie.

Dôvod na to mali viac ako dobrý. Na poslednú chvíľu im totiž prišlo potvrdenie o kvalifikácii na Turnaj majstrov, po čom okamžite sadli na lietadlo smerom do Londýna a využili tak svoju možnosť. Dobrú správu sa dozvedeli len pár hodín potom, ako v semifinálovom zápase pokorili Marina Čiliča s Tomislavom Brkičom. V aktuálnom renkingu patrí Rogerovi-Vasselinovi 17. priečka, Melzer je na pozícii číslo 28. V štatistike dvojíc sa však dostali na ôsme miesto, paradoxne, tesne pred dvojicu, ktorej prenechali výhru v Sofii.

Londýnsky turnaj bude nespochybniteľným vrcholom tejto sezóny, navyše spomínaná dvojica sa na ňom predstaví premiérovo. Veľkú pozornosť bude pútať najmä singlová časť. Tá sa zaobišla bez absencií najvyššie postavených hráčov, titul obhajuje Tsitsipas, kým Djoković môže dorovnať rekord v počte titulov a počítať treba aj s Nadalom či Thiemom.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora