Tenis - 27.11.2020 16:11

Martina trápil internet aj nedostatok letov. Turnaj nakoniec nestihol

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/sita

Slovenský tenista Andrej Martin rozhodne nebude spomínať na novembrový pobyt v Južnej Amerike v dobrom, hoci má nesporne postarané o zážitky. Finálovou účasťou na challengrovom turnaji v Ekvádore sa posunul do prvej stovky svetového renkingu a zaistil si účasť v hlavnej súťaži Australian Open. Plánom však bolo zúčastniť sa aj ďalšieho turnaja v peruánskej Lime. Ten mu zmarili komplikácie pri prestupe v Paname. Podpísali sa pod to rôznorodé pravidlá a nariadenia v súvislosti s koronavírusom, nedostatok letov aj problémy s internetom na medzinárodnom letisku Tocumen v Panama City. Pomocnú ruku pritom podával aj riaditeľ turnaja, no márne.


Finále v ekvádorskom Guayaquile Slovák prehral s Franciscom Cerundolom

Nabitý tenisový program občas zahŕňa aj rýchle a komplikované presuny medzi jednotlivými dejiskami. Čím dlhší je pobyt na jednom turnaji, tým náročnejšie je prepraviť sa na ďalšiu akciu. Južná Amerika pritom má v porovnaní s európskym kontinentom o poznanie menej pravidelných letových liniek, pričom spojenie Ekvádora s Panamou a Panamy s Peru taktiež nepatrí medzi najdôležitejšie dopravné uzly. "Z Ekvádora sme leteli do Panamy, kde sme mali naplánovaný prestup. Pri boardingu do lietadla smer Lima od nás žiadali vyplnený formulár o zdravotnom stave, o ktorom nás ale nikto dopredu neinformoval. Tvrdili nám, že to trvá chvíľku a musíme si to spraviť online. Pre problémy s pripojením na Internet a nefunkčnej stránke, na ktorej sa formulár nachádzal, sa čas vypĺňania nepodstatného tlačiva poriadne natiahol. V istom momente nám potom bolo sucho oznámené, že lietadlo už odišlo," povedal Martin pre web Slovenského tenisového zväzu.

Druhý najvyššie postavený Slovák v rebríčku ATP sa snažil Peruáncom dôvody svojho meškania vysvetliť a dohodnúť odklad zápasu, no vyhovené mu nebolo. Nič na tom nezmenilo ani relatívne slušné renomé, keďže mal byť turnajovou trojkou. "Všetci sa odvolávali na rôzne pravidlá a smernice, ktoré neumožňujú posun môjho zápasu, lebo môj súper by bol údajne ovplyvnený a bolo by to voči nemu nefér. Skúšal som písať aj môjmu súperovi, či by sa z ľudského a športového hľadiska nemohol prihovoriť rozhodcovi, no ani ten nebol ústretový. Je smutné, ako ľudia prestávajú byť ľuďmi, keď im práve vyhovuje sa 'čestne' odvolať na nejakú smernicu či pravidlo. Pritom pri iných okolnostiach ich bežne porušujú," doplnil Bratislavčan príbeh, ktorý viedol k jeho administratívnemu vyradeniu.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora