Tenis - 21.01.2021 13:56

Tenisti majú na izbách myši. Nekŕmte ich, žiadajú úrady

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/sita

Viac ako sedemdesiat tenistov malo po príchode do dejiska Autstalian Open pozitívny test na Covid-19 alebo boli v lietadle s pozitívnym človekom. Putovali preto priamo do karanténnych hotelov v Melbourne či Adelaide, ktoré boli na podobný problém pripravené, aspoň po kapacitnej stránke. Žiadny luxus to však pre hráčov a hráčky z popredia svetového rebríčka nie je a na izbách ich obťažujú hlodavce. Na tie ako prvá upozornila Julia Putincevová, 28. hráčka rebríčka WTA. Na Instagrame zverejnila video myši, ktorá ju prišla navštíviť a zároveň sa posťažovala, že o sebe zvieratá dávajú nahlas vedieť aj počas noci, čo narúša pohodlný spánok.

Austrálske úrady síce problém priznali, ale prešli do protiútoku. "Dopočula som sa, že hráči myši dokonca prikrmujú. Ak bude potrebné, deratizáciu zopakujeme, ale doteraz prevedený zákrok by mal byť postačujúci," povedala Lisy Nevillová, členka vlády austrálskej Victorie. Zároveň pridala výzvu, aby tenisti v žiadnom prípade zvieratá nekŕmili ani nijak nechovali. Organizátori turnaja majú teraz oveľa väčšie problémy ako myši na hoteloch. Štart bol naplánovaný na 8. februára, no ešte predtým si viacerí jeho aktéri musia prečkať dvojtýždňovú karanténu. Po tej by si radi na nejaký čas zatrénovali a zoznámili sa s kurtom či prostredím. Času však už veľa neostane.

Ústupky voči tenistom však Austrália v žiadnom prípade neplánuje. "Rozumiem im a je to pre nich nová skúsenosť. Nikto nepočítal s tým, že sa ocitne v dvojtýždňovej karanténe a adaptácia je preto ťažšia. Myslím si však, že to väčšina hráčov znáša dobre a akceptuje," povedal riaditeľ turnaja, podľa ktorého by odloženie štartu podujatia bolo celkom rozumným riešením. Niekoľko kritických slov na jeho adresu pred časom poslal aj Novak Djokovič či Roberto Bautista Agut. Obaja sa neskôr ospravedlnili tým, ktorých mohli uraziť. Hoci hovorili o komplikáciách a zlých podmienkach, v boji proti pandémii treba byť zodpovedný a na jednej lodi sú hráči aj organizátori.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora