Tenis - 24.01.2021 14:59

Australian Open bude podľa Beckera neférový a neregulárny

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/sita

Ešte dva týždne a začne sa prvý grandslamový turnaj tohto kalendárneho roka. Na Australian Open sa všetci tenisoví fanúšikovia veľmi tešia, avšak sprevádzajú ho aj viaceré rozpaky. Už len prílet viacerých hráčov či hráčok do dejiska bol komplikovaný. Namiesto tréningov, fotení a rozdávania podpisov fanúšikom nasledoval pobyt v karanténnom hoteli, kde sa viacerí sťažujú na zlé podmienky, nedostatočné vetranie aj návštevu myší na izbách. To všetko sa môže podpísať pod výsledky samotného turnaja. Ten by mohol priniesť viaceré prekvapenia, zlyhania hviezd, ale aj vážnejšie problémy.

Reči priživil Boris Becker, bývalá svetová jednotka a od roku 2003 aj člen Siene slávy. Blížiace sa podujatie dokonca označil za neférové a neregulárne, a to pre odlišné podmienky, v ktorých sa účastníci nachádzajú. 72 zo 128 hráčov je totiž zatvorených v "králikárni", majú nariadenú prísnu karanténu a každým dňom sa pritom približuje začiatok jedného zo štyroch najväčších turnajov v tomto športe. "Keď sa konečne dostanú z karantény na čerstvý vzduch a trochu si udrú do loptičky, od začiatku turnaja ich bude deliť menej ako týždeň. Ako veľmi na sebe pracovali na izbe, nebude vôbec rozhodovať. Chýbať im budú tréningové zápasy, muži sa navyše budú musieť za pár dní pripraviť na päťsetové zápasy v horúčavách. To je nereálne. Celá zimná príprava takto vyjde nazmar," povedal veľmi skepticky.

Podľa predpovedí, začiatok turnaja nemá byť poznamenaný extrémnymi horúčavami a skôr existuje obava z dažďa. Napriek tomu sú horúčavy faktom, s ktorým sa každoročne turnaj v Melbourne Parku pasuje a jeho dvojnásobný víťaz to dobre pozná. Viac ako výkony tenistov, ich postavenie v rebríčkoch alebo forma, môžu tento raz rozhodovať externé faktory, nad ktorými je najvýraznejšie postavený koronavírus. Jeho nedávne prekonanie alebo minimálne absolvovaná karanténa dostáva tenistov a tenistky do diametrálne odlišných pozícií a z pohľadu organizátorov rozhodne stojí za zváženie, či takýto turnaj stojí za to.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora