Tenis - 03.02.2021 15:22

Federer sa vráti na kurty v marci

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Fanúšikovia Rogera Federera nezažili radosť z jeho hry už takmer rok. Naposledy sa švajčiarsky fenomén predstavil v súťažnom zápase na minuloročnom Australian Open, no potom absolvoval operáciu kolena, po ktorej nasledovala nútená pauza. Tá sa však blíži k svojmu koncu a legendárny tenista avizuje svoj návrat na dvorce.

Ten by mal prebehnúť začiatkom marca. Vtedy je totiž naplánovaný turnaj v katarskej Dohe, kde by mal Federer štartovať. Toto podujatie býva tradične prípravou na prvý grandslam sezóny, no vzhľadom na pretrvávajúcu pandémiu sa kalendár pre sezónu 2021 zmenil. V Katare si tak tenisti zahrajú až po Australian Open a práve Švajčiar by mohol byť najväčšou hviezdou v pavúku. Minuloročným víťazom turnaja v Dohe je Rus Andrej Rubľov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ATP Tour (@atptour)

Federer odohral svoj posledný súťažný zápas koncom januára minulého roka. V semifinále v austrálskom Melbourne podľahol neskoršiemu víťazovi turnaja Novakovi Djokovičovi 0:3 na sety. O pár dní neskôr ešte legendárny tenista nastúpil na exhibičný zápas pre Afriku proti Rafaelovi Nadalovi, no následne absolvoval operáciu a začal rekonvalescenciu. K dnešnému dňu figuruje 39-ročný Švajčiar na piatom mieste v rebríčku ATP, no o svoju pozíciu môže prísť na blížiacom sa Australian Open, keďže v Melbourne neštartuje.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora