Tenis - 05.02.2021 12:57

Nadal pred Australian Open zranený. Ozval sa problémový chrbát

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Aktuálna tenisová svetová dvojka hlási zdravotné problémy pred blížiacim sa Australian Open. Opakovane ho trápi chrbát, ktorý môže výrazne obmedziť jeho výkony na prvom grandslamovom turnaji sezóny. Vynechá dokonca medzištátny ATP Cup, v ktorom sa jeho Španielsko stretne s Grékmi. Rafael Nadal trénuje a snaží sa byť na svoje vystúpenie prvého kola pripravený. Je však otázne, do akej miery sa mu to vydarí.

"Nemôžem povedať, že by to bolo vyslovene zlé, ale zároveň na tom nie som ani tak, že by som mohol turnaj naplno odohrať," povedal španielskym médiám tenista, ktorý prestížny austrálsky turnaj v roku 2009 vyhral, minulý rok mu vystavil štvrťfinálovú stopku Dominic Thiem. Odhlásenie z turnaja však údajne nepripadá do úvahy.


Minuloročný štvorhodinový austrálsky boj medzi Nadalom a Thiemom spravil radosť Rakúšanovi

Prvé vystúpenie 34-ročnej ikony tohto športu je naplánované na skoré ráno 8. februára nášho času. Čeliť mu bude Srb Laslo Djere, ktorému patrí 56. miesto rebríčka ATP. Nadal hodlá byť trpezlivý. Na Australian Open chce minimálne nastúpiť a postupovať bude tak ďaleko, ako zdravotný stav dovolí. "Ak sa dať nebude, sezóna je dlhá. Pravdupovediac, grandslamovými titulmi som nikdy nebol posadnutý," povedal celkom paradoxne dvadsaťnásobný víťaz turnajov tejto kategórie.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora