Tenis - 10.03.2021 15:25

Nadal prezradil, kde ho môžete zastihnúť

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: sita

Rafael Nadal aj tri mesiace pred 35. narodeninami stále tvrdí, že tenis je jeho život a bez tréningu si poriadne nevie predstaviť prežitý deň. V rozhovore pre magazín GQ však 20-násobný grandslamový šampión poodhalil aj čosi zo svojich koníčkov a záľub.

 "Ak by som mal vybrať svoju najobľúbenejšiu činnosť, bola by to plavba mojou loďou po Baleárskych ostrovoch. Ibiza, Menorca, Cabrera, Formentera, tam všade čerpám dôležitú energiu. Ak by som mal zvoliť jedno dovolenkové miesto v zahraničí, tak potom súostrovie Exumas na Bahamách. Z toho všetkého vyplýva, že milujem more," uviedol rodák z Manacoru na ostrove Mallorca podľa webu marca.com.

Dlhoročný kráľ parížskej antuky rád počúva reggae, ale nepohrdne ani klasickou hudbou a operou. "Z hudby nemusím asi len elektronickú," podotkol. "V televízii mám rád španielske seriály, aj tie dokumentárne. Naposledy som si pozrel niečo z prostredia II. svetovej vojny," doplnil.

Svetový tenista číslo 2 sa najbližšie predstaví na turnaji ATP Masters 1000 v Miami na Floride (24. 3. - 4. 4.), dovtedy bude trénovať v domácom prostredí na Mallorce. Na záver krátkeho exkurzu do svojho osobného života odpovedal aj na otázku, bez ktorých desiatich vecí by si nevedel predstaviť svoju súčasnú existenciu.

"Základom je asi telefón a v ňom aplikácia WhatsApp plus prenosný počítač na sledovanie seriálov. Nutnosťou je aj cestovný pas a protizápalové lieky, keďže mám dlhodobé problémy s kolenami. Ako pre každého aj pre mňa sú dôležité masky na ochranu tváre v tejto zložitej dobe, ale úplne najdôležitejšie je športové oblečenie a moja taška s raketami. Bez nich by som predsa nemohol hrať tenis," zakončil Nadal, ktorý si dosiaľ vybojoval 86 turnajových titulov vo dvojhre.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora