Tenis - 23.04.2021 16:26

Fogniniho diskvalifikovali z turnaja za slovný útok na rozhodcu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Tenisový turnaj v Barcelone poznačil ďalší zo skratov v správaní kontroverzného talianskeho tenistu Fabia Fogniniho. V turnajovom šestnásťfinále čelil Bernabemu Zapatovi Mirallesovi, 147. hráčovi sveta, no vôbec nemal svoj deň. Prvý set prehral 0:6 a v druhom zvádzal tuhý boj za stavu 4:4. Keď však stratil svoj piaty servis v zápase, ostro vypenil na čiarového rozhodcu.

Obvinený bol zo slovnej inzultácie, rozhodcu vážne urazil a predčasne tým preňho skončil zápas aj turnaj. Čo presne 33-ročný Talian vyslovil, ostane zrejme záhadou. On sám odmieta, že by preniesol niečo mimoriadne vulgárne a tvrdí, že ho obvinili z niečoho, čoho sa vôbec nedopustil. Krehké emočné rozpoloženie však okrem nepresvedčivého výkonu zdokumentoval aj odchodom z kurtu, keď po ceste rozmlátil svoju raketu.

Fognini po zápase avizoval, že situáciu nenechá len tak a hodlá podniknúť disciplinárne alebo legislatívne kroky voči organizátorom turnaja. V prípade 27. hráča svetového poradia to však zďaleka nebol prvý prešľap voči slušnosti. Na turnaji v Barcelone ostalo v hre najlepších osem tenistov, medzi ktorými nechýba Rafael Nadal a dopĺňa ho Andrej Rubľov, Stefanos Tsitsipas či Diego Schwartzman.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora