Tenis - 29.04.2021 17:22

Federer chystá veľkú dražbu. Ponúka spomienkové predmety

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv

Majetní fanúšikovia Rogera Federera sú vo vytržení. Švajčiarska tenisová legenda avizuje veľkú dobročinnú dražbu, v rámci ktorej ponúkne dvadsať pamätných predmetov z jeho slávnych turnajov či zápasov. Ako sám prezradil, nepôjde o žiadne drobnosti, ale každý z nich je pevne spätý s úspešnou účasťou na konkrétnom grandslamovom podujatí a jeho príbeh bude rozpovedaný pred samotnou dražbou. Najlacnejšie z predmetov by mali byť predané za cenu na úrovni troch až štyroch tisíc libier. Tie najdrahšie môžu vyjsť na desiatky tisíc.

Kompletný výťažok zo živej aukcie poputuje na Federerovu nadáciu, ktorá sa zameriava na vzdelávanie a rozvoj detí v konkrétne vybraných regiónoch sveta. Známe je, že svojho nového majiteľa budú hľadať absolútne zberateľské skvosty. Pôjde napríklad o personalizované tenisky z wimbledonského finále 2007 proti Nadalovi aj odev z víťazného finále French Open 2009, kedy tenisová legenda zdolala Robina Söderlinga. Obuv z tohto duelu je navyše neumytá od originálnej parížskej antuky.

"Každý kúsok v tejto zbierke symbolizuje moment v mojej tenisovej kariére a môžem cezeň zdieľať môj osobný archív s fanúšikmi po celom svete," povedal Federer stručne k aukcii, ktorá prebehne 23. júna. Kto nestojí o prepotený hraný odev, pozornosť môže zamerať na elegantnejšie kúsky. Medzi ne patrí napríklad svetrík, v ktorom sa pohyboval po All England Clube v roku 2012, kedy wimbledonské finále proti Andymu Murraymu.