Tenis - 02.05.2021 18:39

Krásku Azarenkovú hnevajú nelichotivé zápasové fotografie

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Nie je ničím výnimočným, že popredné tenistky vedia popri svojej športovej kariére značne príjmy doplniť cez modelingovú oblasť. Keď si potom človek vygoogli obrázky poprednej tenistky, dostane dva typy výsledkov - umelecké alebo odvážne akty, odhaľujúce jej krásu a zvrásnené sústredené grimasy v momente úderu niekde na konci dlhého trojhodinového zápasu. To veľmi vadí Bieloruske Viktorii Azarenkovej.

Aktuálne pätnásta hráčka svetového poradia sa cez sociálne siete obula do športových fotografov a skritizovala ich za to, ako netolerantne k tenistkám pristupujú a občas to vyzerá, akoby striehli na ich najhoršie zápasové momentky. Kým muži zvyčajne riešia oveľa menej svoj výzor počas športovania, ženy by často radšej nafotili niekoľko predzápasových póz a počas samotného duelu mali od fotoobjektívov pokoj.

Ako príklad použila svoj tréning počas turnaja v Madride. Fotograf jej venoval niekoľko minút, ale do výberu štyroch záberov sa dostala nelichotivá póza, na ktorej si mačká nos raketou. Na Twitteri tejto téme venuje pomerne veľa pozornosti a vedie diskusie s tenisovými redaktormi aj fotografmi. Tí sa jej snažia vysvetliť, že poľovanie na ostrú zápasovú fotku v peknej póze a pekným výrazom tváre stojí veľa úsilia a času. I tak sa to často nepodarí.


Najaktuálnejším úspešným turnajovým účinkovaním Azarenkovej je septembrové finále US Open

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora