Tenis - 30.05.2021 12:19

Osaková bude bojkotovať médiá. Kopú do ležiacich športovcov

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/sita

Slušný rozruch do pokojných tenisových vôd vniesla Naomi Osaková, ktorá pred blížiacim sa French Open avizuje, že sa nebude zúčastňovať tlačových konferencií a obmedzí aj svoj kontakt so zástupcami médií. Očakáva za to trest od Tenisovej asociácie, ale je ho ochotná v plnej miere akceptovať a sama pritom argumentuje bojom za mentálne zdravie športovcov. Tomu vraj novinári vôbec neprospievajú, najmä keď po nevydarenom zápase či sérii neúspešných výsledkov jatria rany vŕtaním sa v príčinách. Keďže redaktori v týchto veciach na tenistov žiaden ohľad neberú, brať ho nebude ani Japonka na ich náplň práce.

"Videla som veľa videí športovcov, ktorí sa po prehre zrútili počas pozápasových rozhovorov. Je to ako kopať do človeka, ktorý je na dne. Nevidím v tom zmysel a sama sa takýmto vplyvom odmietam vystavovať," povedala aktuálna dvojka svetového poradia, ktorá sama neprežíva ideálne výsledkové obdobie. Vo štvrťfinále turnaja v Miami ju nečakane vyradila Maria Sakkariová, v Madride stroskotala v druhom kole a na rímskej antuke ju zdolala hneď prvá súperka. Na tlačových konferenciách pritom vníma najväčšiu bezohľadnosť novinárov, ktorí početne a vo veľkom kladú nepríjemné a náročné otázky.

Vynechávanie mediálnych povinností bude porušením zmluvy od dvojnásobnej grandslamovej šampiónky a podľa všetkého za to bude pokutovaná. To však prijíma a vymeranú pokutu vraj ochotne uhradí. "Verím, že pokuta, ktorú za toto rozhodnutie zaplatím, pôjde na boj s mentálnymi ochoreniami," dodala vo svojom rozsiahlom stanovisku. Je však otázkou, čo presne hodlá 23-ročná japonská športovkyňa dosiahnuť, keďže nekonkretizovala žiadne presné kroky či opatrenia, ktoré by mali byť pri rozhovoroch prijaté a uplatnené.