Tenis - 01.06.2021 09:33

Nečakané rozhodnutie! Osaková sa odhlásila z Roland Garros

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Účinkovanie Naomi Osakovej na tohtoročnom tenisovom Roland Garros sa pravdepodobne zapíše medzi najbizarnejšie v histórii turnaja. Ešte pred jeho štartom avizovala, že bude bojkotovať zástupcov médií. Hoci za to počítala s finančným postihom, v kuloároch sa dokonca hovorilo o jej vyradení francúzskymi organizátormi. Reakcia 23-ročnej Japonky bola rázna a nečakaná. Aby predišla kontumačnému vyradeniu, z podujatia sa odhlásila sama.

Svoje nenavštevovanie tlačových konferencií obhajuje bojom za mentálne zdravie športovcov, ktorým nepríjemne otázky novinárov vôbec nepomáhajú. Nezvolila však najšťastnejší spôsob. Namiesto konkrétnych a konštruktívnych pripomienok sa rozhodla trucovať. Bez väčšieho plánu zaplávala proti prúdu a s pochopením sa to v športovej komunite nestretlo. Koniec svetovej dvojky na grandslamovom turnaji však spôsobil rozruch.

Osaková v prvom kole French Open bez väčších problémov vyradila Rumunku Patriciu Mariu Tigovú a dodržala svoj sľub s neúčasťou na tlačovej konferencii. Spustila tým reči o svojom disciplinárnom vyradení a v stanovisku reagovala, že nechce byť rušivým elementom prestížneho podujatia. Od svojho prvého grandslamového titulu v roku 2018 na seba začala cítiť veľký tlak, prešla si pritom dlhými depresiami, úzkosťou a teraz hodlá tráviť nejaký čas mimo kurtov.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora