Tenis - 11.06.2021 16:59

Pre protipandemické opatrenia nedopozerali zápas na Roland Garros

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Poriadne kuriózny incident sa prihodil na tribúnach prestížneho tenisového podujatia Roland Garros. Štvrťfinálový súboj medzi Novakom Djokovičom a Matteom Berrettinim trval o pár desiatok minút dlhšie ako sa predpokladalo a fanúšikovia ho preto nemohli dopozerať priamo z hľadiska. Organizátori mali možnosť do hľadiska vpustiť päť tisíc priaznivcov, no zároveň museli dodržať zákaz nočného vychádzania a zhromažďovania od 23:00. V momente, keď odbila jedenásta večerná hodina, taliansko-srbský zápas sa prerušil a všetci boli vyprevadení von.

Štvorsetová bitka trvala viac ako tri a pol hodiny. Pri doteraz jedinom vzájomnom zápase pritom svetová jednotka talianskeho súpera sfúkla vo dvoch setoch za 64 minút. Hoci sa začínalo na grandslamové pomery v relatívne riskantnom čase, o ôsmej hodine, organizátori a diváci verili, že by sa to do troch hodín stihnúť mohlo. Preto uhradili za vstupenky vysokú sumu, v prípade lukratívnejších miest aj 500 eur. Napriek tomu o to najlepšie z duelu prišli. Djokovič vyhral 3:1 na sety a dostal sa tak do svojho 40. grandslamového semifinále.

Nebol to prvý duel tohtoročného French Open, ktorý bol témou nespokojných diskusií pre absenciu divákov. Spomedzi tenistov bol v kritike najotvorenejší Daniil Medvedev, ktorého štvrťfinálový súboj so Stefanosom Tsitsipasom začínal po deviatej hodine a fanúšikovia naň preventívne neboli vpustení. Podobne načasovaný bol aj osemfinálový zápas Zverev - Nišikori či ženské osemfinálové stretnutie medzi Kostiukovou a Swiatekovou.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora