Tenis - 13.06.2021 20:34

Čo predviedla Krejčíková na French Open, sa nestalo 21 rokov

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/youtube

Tenisový Roland Garros 2021 si fanúšikovia budú pamätať pre mnohé prekvapenia, semifinálové vypadnutie Rafaela Nadala, finálový obrat Novaka Djokoviča či finále ženského singlového turnaja medzi dvomi hráčkami, ktoré vo finále žiadneho Grand Slamu nikdy nehrali. Ide však o veľký turnaj pre český tenis a to vďaka novej kráľovnej. Barbora Krejčíková totiž vyhrala tohtoročnú dvojhru a štvorhru, vďaka čomu sa stala najvýraznejšou postavou tohtoročného podujatia. Počas trinástich dní odohrala trinásť zápasov, šla prakticky zo zápasu do zápasu a ukázala pritom obrovskú psychickú aj fyzickú silu. Češka pritom do turnaja vstupovala ako nenasadená hráčka.

Triumf vo dvojhre aj štvorhre v jednom ročníku French Open sa naposledy zrodil pred 21 rokmi a postarala sa oň Mary Piercová, celkovo trojnásobná grandslamová šampiónka. Krejčíková možno mala počas svojej púte singlovým turnajom aj kus šťastia. Z jej strany pavúka do úvahy pripadali súperky ako Bartyová či Karolína Plišková. Ani na jednu z členiek elitnej svetovej desiatky však nenarazila. Vyradila však ich premožiteľky, čo nie je menej. Jej renkingovo najťažšou prekážkou bola v šestnásťfinále Jelina Svitolinová, svetová päťka, ktorú zdolala 6:3 a 6:2. Vo štvrťfinále Češka absolvovala takmer dvojhodinový boj s Cory Gauffovou, následne vyše tri hodiny súperila s Mariou Sakkariovou a vo finále zdolala Anastasiu Pavľučenkovovú za hodinu a 56 minút. Všetko na ženské pomery zničujúco dlhé súboje. Popri nich však stíhala po boku Kateřiny Siniakovej víťaziť aj vo štvorhre. Tam dokonca český pár stratil jediný set.

Už pred Roland Garros mala 22-ročná Barbora Krejčíková výbornú formu. Vyhrala turnaj v Štrasburgu a výbornými výkonmi sa prezentovala aj na rímskej antuke. Že by však hráčka zo štvrtej desiatky svetového poradia mala vyhrať prestížny parížsky turnaj, by si nevsadil asi nik. Teraz jej skladajú poklony veľké postavy nielen českého tenisu a očakáva sa, čo táto perspektívna hráčka môže do budúcnosti ponúknuť. Experti zároveň varujú, že ako víťazka Roland Garros bude odteraz súperkami vnímaná oveľa pozornejšie a vážnejšie, vďaka čomu ju čakajú ťažšie duely. Mierne netradičným štýlom hry a špecifickým tempom s dlhým čakaním na loptičku však ešte karty rozhodne miešať môže.