Tenis - 15.06.2021 08:55

Tsitsipas vo finále bojoval nielen s Djokovičom

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Po prvýkrát sa grécky tenista Stefanos Tsitsipas dostal do grandslamového finále, no nedokázal ho dotiahnuť do víťazného konca. Vo viac ako štvorhodinovom súboji nestačil na Novaka Djokoviča, ktorému podľahol 2:3 na sety. Ako sa neskôr ukázalo, aktuálna svetová štvorka nebojovala na kurte len so svojim protivníkom.

Tsitsipas totiž po zápase na sociálnych sieťach zverejnil príspevok, v ktorom napísal, že sa päť minút pred štartom finále dozvedel o smrti svojej starej mamy. Počas celého súboja tak bojoval nielen s Djokovičom, ale aj s pocitom, že prišiel o blízku osobu: „Život nie je o vyhrávaní či prehrávaní. Je o tom, užívať si každý jeden moment či už osamote alebo s ostatnými. Žiť zmysluplný život bez strastí a útrap. Dvíhanie trofejí a oslava víťazstiev je niečo, ale nie všetko,“ znie časť z Grékovho príspevku.

Napriek mimoriadne náročnej psychickej situácii však dokázal so svetovou jednotkou držať krok. Prvé dva sety zvládol, no následne sa Djokovič dostal späť do zápasu a pod ťarchou hrajúceho Tsitsipasa dokázal zlomiť. Pre gréckeho tenistu je finálová účasť doposiaľ najlepším umiestnením na grandslamovom turnaji. Zároveň sa vďaka tomuto počinu posunul na štvrtú priečku v rebríčku ATP, čo je historicky najvyššie umiestnenie pre 22-ročného tenistu.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora