Tenis - 17.06.2021 17:33

Nadal vynechá Wimbledon aj olympiádu

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Španielsky tenista Rafael Nadal vynechá blížiaci sa tretí grandslamový turnaj sezóny. Okrem Wimbledonu sa počas tohto roka nezúčastní ani tenisového turnaja na Olympijských hrách v Tokiu. Svoje rozhodnutie potvrdil na sociálnych sieťach.

Na nedávno skončenom French Open sa 35-ročný rodák z Malorky prebojoval do semifinále, v ktorom však v jednom z najlepších zápasov histórie nestačil na Novaka Djokoviča. Po náročnom programe na antukových kurtoch sa tak spoločne so svojim tímom rozhodol dopriať vlastnému telu oddych: „Nikdy to nie je ľahké rozhodnutie, no poslúcham svoje telo a po debate s tímom rozumiem, že to je správne rozhodnutie,“ zverejnil Nadal na sociálnych sieťach.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Rafa Nadal (@rafaelnadal)

„Mojim cieľom je predĺžiť si kariéru a pokračovať v tom, čo ma robí šťastným, a to je súperenie na najvyššej úrovni. Chcem naďalej naplno bojovať o svoje profesionálne i osobné ciele,“ dodal legendárny tenista. Nadal na Wimbledone zvíťazil dvakrát, keď uspel v rokoch 2008 a 2010. Zároveň ako jediný z veľkej trojky, za ktorú sa spolu s ním považuje aj Roger Federer a Novak Djokovič, vyhral olympijský tenisový turnaj. Podarilo sa mu to pred trinástimi rokmi v Pekingu, kedy uspel vo dvojhre. Na poslednej letnej olympiáde v Riu zase získal zlato vo štvorhre.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora