Tenis - 01.07.2021 18:22

Murray sa vrátil a teší nielen fanúšikov

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Youtube

V Londýne aktuálne prebieha tenisový sviatok. Elitní hráči a fanúšikovia sa zišli po dvoch rokoch na Wimbledone a rovnako sa na anglický trávnik vrátil aj domáci miláčik Andy Murray. Skúsený tenista zvládol úvodné dve kolá a potešil tak nielen fanúšikov, ale aj kolegov a kolegyne.

Už v prvom kole čakal na 34-ročného Brita náročný súper. Gruzínec Nikoloz Basilašvili však zabojoval najmä v treťom sete, ktorý napokon získal, no nestačilo to. Murray sa tak radoval z víťazstva 3:1 na sety a postupu do druhého kola. „On sa vrátil. Tento muž je jediný, kto môže zastaviť Novaka vo finále Wimbledonu,“ napísal jeden z fanúšikov po úvodnom triumfe. Úspech skúseného bojovníka ocenila aj bývalá slovenská tenistka Daniela Hantuchová, ktorá na sociálnych sieťach zverejnila komentár s emotikonmi potlesku, čím vzdala hold práve Murraymu.

V druhom kole sa domáci reprezentant natrápil o čosi viac. Nemca Oscara Otteho porazil v päťsetovej dráme, pričom prehrával už 1:2 na sety. Napokon sa však raduje z ďalšieho triumfu a v treťom kole nastúpi proti Kanaďanovi Denisovi Shapovalovovi. „Vitaj späť, bojovník,“ napísala po druhom kole nemecká tenistka Sabine Lisická na adresu Murrayho. „Británia potrestala Nemecko na tráve dvakrát za dva dni,“ dodal jeden z priaznivcov, ktorý narážal na osemfinálové víťazstvo Anglicka nad Nemeckom na futbalových Majstrovstvách Európy. Radosť z návratu bývalej svetovej jednotky tak neskrývajú nielen fanúšikovia, ale aj ostatní aktuálni či bývalí tenisti a tenistky.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora