Tenis - 03.07.2021 16:44

Rekordér Djokovič na ceste za ďalším grandslamovým titulom

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Len nedávno sa v Paríži skončil druhý grandslamový turnaj sezóny, no teraz sú zraky fanúšikov upreté na londýnske kurty. V All England Clube sa totiž koná tradičný Wimbledon, ktorý môže byť vo viacerých smeroch výnimočný pre aktuálnu svetovú jednotku. Novak Djokovič s prehľadom postúpil už do štvrtého kola a utvoril tiež ďalší tenisový rekord.

Víťazstvo nad Američanom Denisom Kudlom bolo pre srbského tenistu v poradí sedemdesiate piate na londýnskej tráve. Stal sa tak historicky prvým hráčom, ktorému sa podarilo zvíťaziť 75-krát na každom grandslamovom turnaji. Rovnaký počet úspešných duelov má totiž za sebou aj na US Open, kým na Roland Garros zvíťazil 81-krát a najviac víťazstiev má na konte na Australian Open, kde sa z triumfu radoval 82-krát. Veľmi blízko k tomuto míľniku je aj Roger Federer, ktorému však chýbajú dve víťazstvá na parížskej antuke.

Djokovič tak na tohtoročnom Wimbledone utvoril nový rekord, no nemusí to byť jediný špeciálny okamih, ktorý na tomto turnaji zažije. Ak by sa mu totiž podarilo celé podujatie ovládnuť, získal by v poradí dvadsiaty grandslamový titul, čím by vyrovnal legendárnu dvojicu Federer - Nadal. Rovnako by to pre svetovú jednotku bol tretí titul z turnajov veľkej štvorky za sebou, vďaka čomu by stále živil nádej na zisk všetkých grandslamových trofejí v jednom roku.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora