Tenis - 07.07.2021 08:51

Wimbledonská senzácia skončila totálne vyčerpaná

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Srdcia tenisových fanúšikov vo Veľkej Británii si na uplynulom grandslamovom turnaji získala osemnásťročná Emma Raducanuová, ktorá si zahrala osemfinále. Do akcie pritom šla ako 338. hráčka svetového poradia, no v konfrontácii s Ajlou Tomljanovičovou na nej už boli cítiť tri náročné zápasy za päť dní. Pre veľké problémy s dýchaním zápas skrečovala za stavu 4:6 a 0:3.

Verejnosť jej pritom proti Austrálčanke šance dávala. Šlo totiž o súperku, ktorá je na 75. mieste renkingu WTA a Raducanuová mala na konte skalpy dvoch vyššie postavených hráčok - Markéty Vondroušovej a Sorany Cirsteaovej. Držiteľka divokej karty však po hodine boja padla od vyčerpania a duel nedohrala.

Prostredníctvom sociálnych sietí sa poďakovala za neúnavnú podporu fanúšikov a vysvetlila aj svoj skreč: "Hrala som možno najlepší tenis vo svojom živote, no v závere prvého setu, po niekoľkých skvelých výmenách, sa mi dýchalo veľmi ťažko a pociťovala som závraty. Lekári mi odporučili nepokračovať a hoci to pre mňa bola jedna z najťažších vecí na svete, nedokončiť svoj prvý Wimbledon na kurte, nemala som sily na pokračovanie,"

Čerstvá absolventka strednej školy však so sebou môže byť spokojná. Na Wimbledone vydržala dlhšie ako sa čakalo aj ako umožňovala jej batožina. "Keď som si balila veci, rodičia mi hovorili, že si beriem priveľa oblečenia na zápasy. Teraz mám pocit, že budem musieť nájsť práčovňu. Dúfam, že v hoteli ponúkajú túto službu," žartovala po svojom postupe medzi osem najlepších.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora