Tenis - 07.07.2021 20:57

Pochybnosti pre vek sú, Federer ich eliminuje výkonmi

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/sita

Žijúca tenisová legenda Roger Federer má na konte rekordnú osemnástu štvrťfinálovú účasť vo Wimbledone a celkovo skvelých 58 účastí medzi najlepšou osmičkou niektorého zo štyroch najväčších turnajov v tomto športe. Jeho víťazstvá pritom nie sú len štandardnými skalpami súperov, ale aj prekonaním seba samého. Má totiž 39 rokov a pre zdravotné problémy absolvoval za ostatný rok minimum súťažných zápasov.

"Je pekné vidieť, že všetka práca, ktorú som do toho vložil, sa vypláca. Stále som schopný hrať na takejto úrovni zápas na tri víťazné sety," povedal Švajčiar spokojne pre web ATP Tour po výhre nad 26-ročným Lorenzom Sonegom. Sám pri tejto príležitosti porovnal prístup k zápasom v dvadsiatich rokoch a teraz, tesne pred štyridsiatkou. To si totiž už musí pravidelne klásť otázky, či na to stále má a či je schopný pripraviť svoje telo na záťaž, akou je Grand Slam.

Čo je pozitívne, odpoveďou je stále jednoznačné "áno". Ako však sám hovorí, nevie, koľko mu toho ešte ostáva v nádrži a ako dlho bude táto pohoda trvať. 105 wimbledonských víťazstiev je skvelou vizitkou a experti očakávajú ďalšie v zápase s Hubertom Hurkaczom. "Cítim, že môj progres nastáva takmer vo všetkom. Som lepší po kondičnej stránke, ale rovnako skôr udieram do loptičky a mám aj čas na zahrávanie halfvolejov. Rýchlosťou som si zvykol na loptičky aj parametre dvorca. Všetky tieto maličkosti vedia na konci zápasu urobiť potrebný rozdiel," sebevedome dodal Federer.