Tenis - 11.07.2021 09:11

Berrettini môže po necelých siedmich rokoch napodobniť Čiliča

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Dnešný deň bude pre Londýn výnimočný. Najskôr sa vo wimbledonskom finále stretnú Novak Djokovič a Matteo Berrettini a následne sa vo Wembley uskutoční finále Majstrovstiev Európy vo futbale medzi Talianskom a Anglickom. Oba záverečné duely môžu byť špecifické, o čo sa pokúsi aj taliansky tenista.

Aktuálna svetová osmička totiž môže po necelých siedmich rokoch prepísať tenisové štatistiky. Práve v roku 2014 sa totiž naposledy stalo, že tenista vyhral grandslamový titul pri svojej prvej finálovej účasti na takomto turnaji. Podarilo sa to Chorvátovi Marinovi Čiličovi, keď vo finále US Open zdolal Japonca Keia Nišikoriho 3:0 na sety. Pre Berrettiniho to dnes takisto bude prvá účasť v grandslamovom finále. Jeho súperom však bude svetová jednotka Novak Djokovič.

Srb stratil na tohtoročnom Wimbledone stratil len jediný set, a to hneď ten prvý v úvodnom kole. Odvtedy nezaváhal a pokúsi sa tak získať tretí grandslam v rade. Taliansky tenista zaváhal počas turnaja len v troch prípadoch, keď prišiel o set v prvom kole, štvrťfinále a semifinále. Ovládol však spodnú časť pavúka a teraz sa pokúsi o finálovú senzáciu. Fanúšikov talianskeho športu tak čaká poriadne náročný, no možno o to radostnejší deň, ktorý sa môže zapísať do histórie.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora