Tenis - 15.07.2021 08:23

Na Wimbledone padali podozrivo vysoké stávky na zápasy

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Organizácie, ktoré majú na starosti legislatívnu čistotu tenisu, sa v týchto dňoch intenzívne venujú wimbledonským zápasom. Že by bol práve tento tradičný britský turnaj skorumpovaný, sa verí pomerne ťažko, no len pred mesiacom šokovala správa o skorumpovaných zápasoch na Roland Garros. Podľa úradov, na dva zápasy tohto ročníka prijali stávkové kancelárie podozrivo vysoký počet stávok. Pre prebiehajúce vyšetrovanie ich nekonkretizujú.

Že by boli dva duely zmanipulované, ešte vôbec nie je isté ani jasné. Početnosť podaných tiketov a aj výška vsadených prostriedkov sa však vymkla z roky zaužívaných vzorcov, ktoré zohľadňujú fázu turnaja aj postavenie v nich zainteresovaných hráčov. "Samotná výstraha ešte neznamená, že zápas bol zmanipulovaný. Pokiaľ by však následná analýza zistila, že mohlo dôjsť ku korupčnému správaniu, povedieme dôsledné vyšetrenie," píše sa v oficiálnom stanovisku bez akýchkoľvek detailov.

Problém s ovplyvňovaním výsledkov väčšinou v tenise majú menej slávne a prestížne podujatia. V dnešnej dobe sa však už niečo podobné nevyhýba ani parížskym či lodýnskym kurtom. Len pre zaujímavosť, z pohľadu bookmakerov boli najväčšími prekvapeniami tohtoročného Wimbledonu osemfinálové víťazstvá Hurkacza nad Medvedevom, Fuscovicsa nad Rubľovom a postup Nishioku cez Isnera v prvom kole. V ženskom turnaji rezonovalo vypadnutie Kvitovej na Stephensovej, Benčičovej na Juvanovej a skreč Sereny Williamsovej v prvom kole aj prehra Alexandrovovej s Osoriovou Serranovou v kole číslo dva.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora